A magyaroknak drága a külföldi adatroaming

Hiába csökkentek július elsejével a külföldi adatroaming költségei, a magyar mobilszolgáltatók díjszabásán ez egyáltalán nem látszik meg, ezért az Európai Fogyasztói Központ (EKF) határozott fellépést tervez a díjak mérséklése érdekében.

A szervezet csütörtöki közleményében felhívja a figyelmet arra, hogy miközben az adatroaming - web böngészés, internetes tartalmak letöltése - esetében 1 megabájt bármilyen adat letöltésének maximális nagykereskedelmi ára egy euró július elseje óta, addig a különböző magyar mobilszolgáltatók ennek többszörösét, 2,17 és 9 euró közötti összeget számláznak az adatforgalomért.

A fogyasztói központ szerint a fogyasztók számára előnytelen, hogy a mobilszolgáltatók akár több száz százalékos hasznot gyűjtenek be a roaming díjakon. Különösen azért nehezményezhető ez a gyakorlat, mert a magyar ügyfelek három szolgáltató közül választhatnak, és még a legkedvezőbb ajánlat is komoly anyagi áldozatot kíván tőlük, annak ellenére, hogy az Európai Unió célja a határok átjárhatósága az információ esetében is - olvasható a  közleményben.

A szervezet közölte: tekintettel arra, hogy sem a Nemzeti Hírközlési Hatóság, sem a Gazdasági Versenyhivatal nem tett konkrét lépéseket, az EFK határozott fellépést tervez annak érdekében, hogy a szolgáltatók csökkentsék a díjakat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.