A Libri megvette a Port.hu-t

A Libri Csoport többségi tulajdont szerzett a Port.hu-ban. A cégek az egyesüléstől hatékonyabb működést várnak.

A Libri és a Port.hu az egyesüléssel egy olyan kulturális teret szeretne létrehozni, amely döntően járul hozzá az egyre inkább felértékelődő minőségi időtöltéshez – mondta Balogh Ákos, a Libri Csoport többségi tulajdonosa.

A Port.hu a magyar és a régiós médiapiac 16 éve meghatározó szereplője. A Port.hu látogatottsága a hazai legnépszerűbb hírportálok szintjét éri el. A portál már most több mint 200 tv-csatornáról, mintegy 100 ezer filmről, 10 ezer étteremről, továbbá évi háromezer fesztiválról, eseményről ad tájékoztatást. A Libri Csoport zászlóshajója, a 20 éves Libri Könyvkereskedelmi Kft. mintegy 400 főt foglalkoztató országos hálózat, amelyik 34 üzletével, internetes áruházával, nyolcmilliárd forint feletti éves forgalmával az ország egyik legnagyobb könyvértékesítőjeként 1,6 millió vásárlót szolgál ki évente.

A Libri nem csupán a könyvekben látja a jövőt, hanem e termékkört bővítve más, a kultúrával kapcsolatos szolgáltatások piacára is szeretne belépni. E folyamatban kitűnő partner a Port.hu – nyilatkozta Walitschek Csilla, a Libri Könyvkereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója.

A Port.hu ezzel a lépéssel egy magasabb minőségi kategóriába lép, hiszen olyan újdonságokat tudunk a Libri segítségével létrehozni, amelyeket már mi is szerettünk volna a látogatóinknak elérhetővé tenni az oldalunkon – mondta Veszelovszki Zsolt, a Port.hu alapítója.

A most létrejövő kulturális és médiacsoport stratégiai irányítását a Libri Csoport tulajdonosa, Balogh Ákos, a Libri Könyvkereskedelmi Kft. ügyvezetője, Walitschek Csilla, valamint a Port.hu alapítója, Veszelovszki Zsolt gyakorolják. A Libri Csoport képviseletét a Port.hu vezetésében a tulajdonosok oldaláról a Libri ügyvezetője látja el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.