A legtöbb nagy kereskedelmi láncban lesz nemzeti dohánybolt

Ennyit a trafiktörvény egészségvédelmi indokairól: a hipermarketek közvetlen közelében továbbra is kapható lesz a dohány.

Számos nagy kereskedelmi láncnál nyílik majd nemzeti dohánybolt – írta meg a Világgazdaság. A lap összeállítása szerint az engedélyezési folyamat még nem zárult le, de a NAV mintegy ötezer trafikra már rábólintott, így néhány kivételével az összes nyertes pályázó belevághat a 20 évre szóló koncessziós üzletbe.

A Tesco is sikeres tárgyalásokon van túl: 217 egysége közül 92-ben nyílik trafik. Három eset lehetséges: a parkolóban különálló pavilonban, bérbe adott üzletsoron, vagy a Tesco Expresszben leválasztott helyiségben.

A Világgazdaságnak az Auchan is kifejezte a reményét, hogy előbb-utóbb mind a 19 áruházában lesz dohánybolt. A Népszabaság korábban megírta: tíz Auchan áruházban az Orbán Viktorral közeli kapcsolatot ápoló felcsúti polgármester, illetve helyettesének családtagjai nyithatnak boltot.

A CBA eddigi 3300 értékesítési helye a pályázati eredmények ismeretében lecsökkent 278-ra, de több vállalkozót sikerült a boltok vonzáskörzetébe csalogatnia. "Július 1-jén 310 Nemzeti Dohánybolt fog egységeinkben megnyitni" – tudatta a Coop.

A Mol magyarországi 360 benzinkútja közül 25 töltőállomás üzemeltető partnere nyert el koncessziót. A közeljövőben várhatóan több mint 50 helyen nyílik nemzeti dohánybolt a Mol-töltőállomásokon – közölte a cég a napilappal.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.