A legjobbak: Fogtogon, Vakkantlak, Voltos Bolt

A Fogtogon Bt. fogászat, a Vakkantlak kutyapanzió és a Voltos Bolt Bt. villanyszerelési szaküzlet kapta a legtöbb szavazatot „Az én cégérem” nevű 2008. évi cégnévversenyben

A díjakat Balázs Géza nyelvész, az ELTE tanszékvezető egyetemi tanára adta át hétfőn a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban. A jó példákat kereső pályázatra beküldött, a valóságban létező több mint 1200 cégnévből gazdasági újságírók, szakmai és anyanyelvi szakértők választották ki legötletesebb és a tevékenységet legjobban  kifejező neveket. A győztes, "dobogós" trió - Fogtogon, Vakkantlak,  Voltos Bolt - tulajdonosai a Magyar Szabadalmi Hivatal különdíját is kiérdemelték. A díjért versengő cégnevek közül a jogtisztasági szempontból aggályosakat kizárták a döntőből.

A TÜV Rheinland InterCert nemzetközi minőségvizsgáló különdíját a Voltos Bolt Bt. tulajdonosa kapta. MÚOSZ Nyelvművelő Társasága a legtöbb és legjobb cégnevet versenybe küldő szemfüles járókelőket jutalmazta - írta az MTI. A verseny egyébként civil összefogás eredményeként kezdődött még 2000-ben. Az EU-33 Vállalkozás és Közösségfejlesztő Egyesület, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége, az Anyanyelvápolók Szövetsége, valamint a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum fogott  össze, hogy találó magyar cég- és üzletneveket keressenek. A kiírókhoz 2005-től csatlakozott a Magyar Szabadalmi Hivatal is. A  korábbi években olyan elnevezések nyertek, mint a Csigavér autósiskola vagy az Ebéd Elek önkiszolgáló étterem.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.