A legjobb 30 cég pályakezdőknek

Toplistát készített a tehetséges pályakezdőket, fiatal diplomásokat legjobban támogató vállalatokról, intézményekről a Figyelő és a Hewit. A több mint kétszáz hazai vállalatot összehasonlító, 36 ezer vélemény alapján készült KarrierStart TOP 30 kiadvány március 25-én jelenik meg.

Neves felsőoktatási intézményben szerzett diploma, több nyelvvizsga, jó szakmai gyakorlat, külföldi tapasztalat - legtöbbször ezeket hallja az ember, ha arról van szó, hogy mi kell ahhoz, hogy sikeresen elinduljon friss diplomájával az életben. Arról azonban keveset esik szó, hova milyen céghez, vállalathoz érdemes jelentkezni ilyen kompetenciákkal, holott nem mindegy hogy a munkáltató mennyire hajlandó támogatni frissen végzett alkalmazottait.

A Figyelő és a Hewitt ezért arra vállalkozott, hogy készítenek egy átfogó felmérést arról, hogy melyek azok a munkáltatók, ahol érdemes pályakezdőként elindulni.

A Figyelő-Hewitt KarrierStart TOP 30 felmérése egyedülálló módon mintegy 36 ezer válaszadó véleményét tükrözi: a kutatásból kiderül, hogy a pályakezdők szerint mely iparágak, szakmák, cégek a legnépszerűbbek, és szerintük mik az erősségei és gyengeségei a vállalatoknak. A KarrierStart TOP 30 ezáltal azt is vizsgálta, hogy mennyire hatékonyak a cégek brand-építési erőfeszítései.

A felmérésben való részvétel mellett döntő cégek HR munkatársainak megkérdezésével a Figyelő és a Hewitt feltérképezte, hogy az adott vállalatok mit kínálnak a hozzájuk csatlakozó pályakezdőknek - kiválasztási folyamat, kompenzáció fejlődési és előrelépési lehetőségek tekintetében.

A Figyelő-Hewitt KarrierStart TOP 30 listát a készítők a Figyelő március 25-én megjelenő számában, egy külön 32 oldalas kiadványban teszik közzé. A kiadvány a pályakezdők számára legjobb munkahelyeken kívül tartalmazza majd azt is, hogy az álláskeresők körében melyek a közkedvelt iparágak, illetve hol könnyebb, hol nehezebb az érvényesülés; melyik diploma éri a legtöbbet; a pályakezdők fizetési elvárásait; az önmenedzselés mikéntjeit, fontosságát és még sok más olyan fontos információt, mely mind a pályakezdők, mind a cégek szempontjából hasznos lehet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.