Egy hónapra a leállósáv marad csak a Megyeri-hídból

Egy hónapig forgalomkorlátozások akadályozzák a közlekedést a Megyeri-hídon. Az autósok az első sávlezárásokkal kedden találkozhatnak majd.

Az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. közlése szerint a  munkálatokra a hídszerkezet állapotának kivitelezői szerződésben rögzített utóvizsgálata miatt kerül sor. Ennek keretében május 10-től egy hónapon át mindkét irányban forgalomkorlátozásra kell számítani a Megyeri-hídon. A nagyobb torlódások elkerülése érdekében a sávzárással járó feladatokat a reggeli és a délutáni csúcsforgalmi időszakok között végzik majd el. A munkavégzés idejére a forgalmat a leállósávra terelik.

A forgalomkorlátozás oka, hogy a híd szerkezetének kivitelezői szerződésben rögzített és tavaly novemberben megkezdett utóvizsgálatának második fázisára most kerül sor. Ezt a feladatot kizárólag alpin-technikával lehet végrehajtani, amelynek fontos feltétele, hogy az alpinisták alatti területet biztosítsák, ezért van szükség a terelések kiépítésére.

A híd belső szerkezetének vizsgálatát az ÁAK saját szakembereivel is el tudja végezni, a külső ellenőrzésnek azonban csak ez az egy módja létezik. A vizsgálatok tavaszi megismétlésére azért van szükség, mert az eljárást az előírások szerint különböző hőmérsékleti viszonyok között is meg kell ismételni.

A lezárásokra a kevésbé forgalmas órákban, reggel 9 és délután 16 óra között kerül majd sor. Ennek ellenére a környéken az ÁAK szerint az autósok számíthatnak a menetidő növekedésére.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.