A lakosság októberben is vitte az állampapírt

Októberben a kifejezetten lakosságnak szánt állampapírok teljes állománya 868,4 milliárdra emelkedett, ami azt jelenti, hogy idén már most közel duplájára emelkedett az állomány.

Októberben a kifejezetten lakosságnak szánt állampapírok teljes állománya 868,4 milliárdra emelkedett, így a 2012. évi növekmény közel 396 milliárd. Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt. adatai szerint októberben 60,6 milliárd forint volt a teljes lakossági állomány növekménye. Ebből a Kamatozó Kincstárjegyek mennyisége 38,1 milliárddal emelkedett, az inflációkövető Prémium államkötvények állománya 15,9 milliárd forinttal nőtt, az egy- és kétéves Kincstári Takarékjegyekből 5 milliárd, míg a Féléves Kincstárjegyből közel 1,6 milliárdnyi kelt el a hónapban.

Az idei teljes növekményen belül a Kamatozó Kincstárjegyek állományára 277,6 milliárd, míg az egy- és kétéves Kincstári Takarékjegyek együttes állományára 47,2 milliárd forint jut. Az inflációkövető Prémium Magyar Államkötvény növekedése 61,1 milliárdot tett ki. Az új Féléves Kincstárjegyből összesen 10,1 milliárdnyit értékesítettek, igaz ez a termék csak öt hónapja van forgalomban. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.