A közműhivatal leül az energiacégekkel

Dorkota Lajos, a közműhivatal új elnöke tárgyalásokat folytat az energiaszektor - leginkább külföldi hátterű - főbb cégeivel. Ilyenre az Orbán-kormány regnálása alatt eddig a nyilvánosság előtt nem volt példa.

Miután már egyeztetett a német hátterű Elmű-Émász és E.ON, a francia hátterű GDF Suez, az állami MVM, a tulajdonában lévő Paksi Atomerőmű, valamint az önkormányzati többségű Főgáz vezetőivel, a közeljövőben találkozik a francia hátterű EDF, az állami Mavir, illetve a Mol-tulajdonú, nemrég vezérigazgató-váltáson átesett FGSZ vezetőivel is Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnöke - tudatta a MEKH.

Közleményük szerint a találkozók célja egyebek mellett, hogy az energiacégek személyesen megismerjék a MEKH új - júliusban kinevezett - vezetőjét és célkitűzéseit.

Dorkota Lajos célja a minden eddiginél hatékonyabb piacfelügyelet, illetve az, hogy a fogyasztókat kizárólag a feltétlenül szükséges költségek terheljék. A MEKH elnöke szeretné, ha ebben az engedélyesek partnerek lennének - fogalmaznak a közleményben.

Megjegyzendő, hogy a Fidesz hatalomra jutása óta nem zajlott a nyilvánosság előtt találkozó a kormány bármely képviselője és az energiacégek között. Egyszersmind a kabinet számos, a külföldi tulajdonosok elleni lépéseket tett. Dorkota Lajos kinevezéséig Fidesz-képviselő volt, és MEKH-elnökként is az Orbán-kormány politikáját képviseli.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.