A kormány nem szakadna meg a 2011-es hiánycélért

A pénzügyi függetlenség és a gazdasági önrendelkezés visszaszerzése jegyében a kormány nem fog megszakadni csak amiatt, hogy néhány távoli hivatalban ülő szakember kevéért jövőre 2,8 százalék legyen az államháztartás hiánya - jelentette ki Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter.

Magyarország nem ragaszkodik mindenáron ahhoz, hogy jövőre 3 százalék alá csökkentse az államháztartás hiányát - derül ki Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter nyilatkozatából, amelyet a Hír Televíziónak adott.

A televízió honlapján csütörtökön közzétett hír szerint a kabinet továbbra is kitart a pénzügyi függetlenség és a gazdasági önrendelkezés visszaszerzése mellett.

Magyarország nem tud rosszabb megállapodást kötni, mint ahogy tették a lengyelek vagy a románok. A magyar nemzeti érdekek alapján fogunk tárgyalni - mondta a miniszter.

Hozzátette: ha az unióban átlagosan 7 százalék körüli az államháztartási deficit szintje és mondjuk Szlovákia azt mondja, hogy csak három év múlva tudja 3 százalék alá csökkenteni a hiányt, "akkor nem fogunk megszakadni, hogy 2,8 százalékos hiány legyen jövőre" csak azért, hogy ez néhány nagyon távoli hivatalban lévő pénzügyi szakembernek elnyerje a tetszését - jelentette ki a Hír Televíziónak Matolcsy György.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.