A kormány fenntartja a Dunaferr megvásárlás szándékát

Varga Mihály csütörtök délután tárgyalt az orosz többségi tulajdonossal.

Kitart a kormány a Dunaferr megvásárlása mellett -jelezte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Evgeny Potapovnak, az orosz tulajdonban lévő ISD Korporáció képviselőjének - adta hírül a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A találkozón részt vett még Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke és Czomba Sándor, az NGM foglalkoztatásért felelős államtitkára.

Az ISD Dunaferr Zrt. Magyarország legnagyobb acélipari foglalkoztatója. Jogelődjét, a Dunaferr Dunai Vasmű Rt.-t még a szocialista kormányok alatt 2004-ben privatizálták mindössze 444 millió forintért.

Mint ismert, a Dunaferrnél bejelentett csoportos létszámleépítést követően a Kormány felhatalmazta Varga Mihályt, hogy a cég megvásárlása érdekében kezdjen tárgyalásokat a társaság tulajdonosával. Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár és Evgeny Tankhilevich cégvezető rendszeresen egyeztetnek, és megállapodtak abban, hogy a kormány és az ISD Dunaferr Zrt. vezetése közötti tárgyalások alatt nem lesznek elbocsájtások.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.