A kormány eladja a Fradi-pálya egy részét

Az Orbán-kormány - korábbi döntését megváltoztatva - piacra dobja az Üllői úti Fradi-pálya "nemzetközi labdarúgó mérkőzések lebonyolítására is alkalmas labdarúgó-stadion létesítéséhez szükségtelen részét".

A Magyar Állam értékesíti a Ferencváros Üllői úti ingatlanának azt a részét, amelyre nincs szükség a nemzetközi mérkőzések megrendezésére alkalmas stadion építéséhez.

A Fradi-pálya - eladó a
Kurucz Árpád 2008.05.14. Digitális 58. sz. DVD. Tisztviselő telep, Fradi pálya, FTC pálya, Ferencvárosi Torna Club pálya, futballpálya, foci pálya, Népligeti buszpályaudvar, Üllői út és Könyves Kálmán körút kereszteződés légi fotó, légi felvétel, légifotó, légifelvétel,

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a nemzeti fejlesztési miniszternek kell megvizsgálnia "az arra jogosult szervezet" bevonásával a piaci alapon történő értékesítés lehetőségeit az Üllői út 129. és a Könyves Kálmán körút 34-36. szám alatt található ingatlan nemzetközi normáknak megfelő futballstadion építéshez szükségtelen részét illetően, és neki kell meghoznia a szükséges döntéseket a vizsgálat eredménye alapján.

"A Kormány felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy az arra jogosult szervezet útján gondoskodjon a Magyar Állam tulajdonában álló, Budapest, IX. kerület 38293/75 hrsz. alatt nyilvántartott, természetben 1091 Budapest, Üllői u. 129. és 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 34–36. szám alatt található ingatlan – nemzetközi labdarúgó szervezetek előírásainak megfelelően kialakított – nemzetközi labdarúgó mérkőzések lebonyolítására is alkalmas labdarúgó stadion létesítéséhez szükségtelen részének piaci alapon történő értékesítési lehetősége megvizsgálása, továbbá a vizsgálat eredményének megfelelő döntések meghozatala, intézkedések megtétele iránt" - olvasható a Magyar Közlönyben.

Emellett a nemzeti fejlesztési miniszternek gondoskodnia kell a labdarúgó-stadion létesítéséhez szükséges terület sporttevékenységet szolgáló hosszú távú hasznosításáról.

A kormány friss döntésével a december 23-i határozatának egy részét vonta vissza. Akkor úgy foglalt állást, hogy az ingatlanegyüttest 50 évre a Fradiváros Vagyonkezelő Zrt. vagyonkezelésébe adja. Az elmúlt év végén a kormány úgy foglalt állást, hogy az állam ötmilliárd forintért visszavásárolja az FTC-ingatlant a tulajdonos Kevin McCabe-től.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.