A kormány az IMF ajánlatára vár

Az IMF-en a sor, hogy eldöntse, készenléti, elővigyázatossági hitelt, vagy a kettő kombinációját ajánlja Magyarországnak - mondta a Miniszterelnökséget vezető államtitkár pénteken.

Varga Mihály az m1 Ma reggel című műsorában úgy fogalmazott: a kormány dolga most annyi, hogy készüljön a tárgyalásokra a Nemzetközi Valutaalappal. Arra a kérdésre, hogy a megállapodás veszélyezteti-e az egykulcsos adórendszert, az államtitkár azt mondta: ha ezt kérik, tárgyalunk erről.    

Az Európai Bizottság által az országgal szemben megfogalmazott kifogásokkal kapcsolatban Varga Mihály kijelentette: azok könnyen orvosolhatók, ebből a szempontból a kormány helyzete kedvező. Hozzátette: abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy már le van írva, milyen észrevételeket lát az országgal kapcsolatban a bizottság.    

Arról, hogy Járai Zsigmond távozott a Költségvetési Tanács éléről, az államtitkár kijelentette: tiszteletben tartja és tudomásul veszi a döntést. Elmondta azt is: Járai Zsigmond azt közölte vele, hogy jelenleg olyan üzleti környezetben dolgozik, amely erkölcsi szempontból sem teszi lehetővé, hogy ellássa ezt a munkát.    

Varga Mihály valótlanságnak nevezte azt a felvetést, hogy európai uniós küldöttek megkeresték volna azzal kapcsolatban, hogy egy stabil, kiszámítható gazdaságpolitikával Orbán Viktor utóda legyen a miniszterelnöki székben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.