A kormány a Dalkiával is együttműködik

A kormány a Dalkiával is stratégiai együttműködési megállapodást kötött. A francia hátterű energiatársaság a 18. a sorban.

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá pénteken a magyar kormány és a Dalkia Energia Zrt. – közölte a francia hátterű vállalat.

A megállapodás alapján rendszeres egyeztetések kezdődhetnek a kormány képviselői és a főként közüzemi, illetve iparvállalati energiaszolgáltatást végző energiacég között.

A francia Dalkia csoporthoz tartozó Dalkia Energia Zrt. a tizennyolcadik vállalat, amellyel a kormány stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a magyar gazdaság versenyképességének javítása érdekében.

A Dalkia Energia villamos és hőenergiát termel, illetve energetikai szolgáltatásokat nyújt egészségügyi, oktatási és más közintézmények, iparvállalatok számára. Több mint húszéves magyarországi tapasztalattal a hátuk mögött megfogalmazásuk szerint jelentősen képesek hozzájárulni ügyfeleik költségcsökkentéséhez. Az átadáshoz közeledik például a pécsi biomassza-fejlesztés vagy a nemrégiben aláírt 25 éves tatai távhőkoncesszió.

A megállapodást a kormány képviseletében Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár írta alá. „A Dalkia Energia és magyar kormány közötti megállapodás a sikeres magyar-francia gazdasági együttműködés bizonyítéka. Azoknak az együttműködéseknek van jó esélyük a sikerre, amelyek az egymás iránti kölcsönös tiszteleten alapulnak és kölcsönös előnyök megszerzésére irányulnak. Ez az együttműködés ilyen, hiszen ezzel a Dalkia és a magyar emberek is jól járnak” – emelte ki Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár.

"A fejlődés alapja a párbeszéd, ez hozza el a kívánt fellendülést Magyarországon is. A mai napon aláírt stratégiai együttműködés a párbeszéd új formáját teremti meg a magyar állam és a magánszféra képviselői között. Pontosan ez a megállapodás legfontosabb üzenete és tartalma is egyben” – jelentette ki a megállapodás kapcsán Gérard Bourland, a Dalkia Energia Zrt. vezérigazgatója.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.