A konkurens kasszáját ajánlja az Alt Cash

Az Alt Cash szerint jogsértő módon dobta vissza a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal az engedélykérelmüket. Azoknak a kiskereskedőknek, akik nem tudnak várni, a Laurel által forgalmazott lengyel kasszákat ajánlják.

A Laurel kft. által forgalmazott kiskasszákat ajánlja az Alt Cash azoknak a kiskereskedőknek, akik immáron nem tudnak várni az Alt Cash engedélyére, és új kasszát akarnak rendelni. Mint arról írtunk: a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal (MKEH) január 23-án vonta vissza az Alt Cash 300-as típusjelű kasszájának a forgalmazási engedélyét. Az Alt Cash később közölte: a Laurel Kft. segítségével kijavította a gépében észlelt szoftverhibát. Azonban a hivatal ennek ellenére sem volt hajlandó megadni nekik a forgalmazási engedélyt, hétfőn az MKEH formai okokra hivatkozva dobta vissza ismét az Alt Cash kérelmét.

Úgy tudni, hogy az Alt Cash 80 ezer kasszára kapott megrendelést és előleget a kiskereskedőktől. Azonban a forgalmazási engedélyének a bevonása után a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közölte: az állam kifizeti az "Alt Cash-károsultak" által befizetett előleget. Azonban erre igen szoros határidőt szabott: a kiskereskedőknek ehhez február 16-ig kell felmondani a szerződésüket az Alt Cash-sel és új kasszát rendelni a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) eBev rendszerén keresztül.

"Elképzelhető, hogy február 17-ig nem fogják engedélyeztetni a kasszáinkat" - nyilatkozza az Alt Cash közleményében. (Az MKEH hétfői kommünikéje szerint legalább két hetet, de lehet, hogy jóval több időt is igénybe vehet az Alt Cash kasszák újra engedélyezése.) Az Alt Cash ebben a helyzetben azt tanácsolja ügyfeleinek, hogy ha már nem tudnak várni, akkor adják le a megrendeléseiket más cégnek. Ugyanakkor azt javasolja, hogy a Laurel A001 -es engedélyszámú (LCR Classic Sento M - A001), az A009 -es engedélyszámú (LCR Classic Jota - A009), vagy az A012 -es engedélyszámú (LCR Eco Mini A-012) pénztárgépet válasszák ki az eBev-en.

Az Alt Cash ugyanakkor leszögezte: az MKEH jogsértő módon dobta vissza az engedélykérelmüket, a másfél éven át fejlesztett Sam4s modellek kiváló minőségű és biztonságos készülékek. Az Alt Cash ezért tovább küzd, hogy az ügyfelei a korábban már kiválasztott gépüket használhassák. A cég szerint semmilyen műszaki ok nem indokolja, hogy több tízezer pénztárgép raktáron maradjon, és kártalanítást kelljen fizetni állami pénzből.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.