A kis Jásztej megvette a nagy Naszálytejet

A Jásztej megvásárolta a nálánál nagyobb váci Naszálytejet. Az így immár a piacvezetők közé került, termelői hátterű egyesült vállalkozás termékportfóliója nem változik.

A 3 milliárdos forgalmú Jásztej Zrt. felvásárolta a 8 milliárd forintos árbevételű Naszálytej Zrt.-t - írja a Napi Gazdaság.

A váci központú Naszálytejet 1991-ben privatizálták, majd 1998-ban tulajdonosváltás következett be, a mostani ügyletig három magánszemély birtokolta.

A Jásztej - valamint mostantól a Naszálytej - tulajdonosai szintén magyar magánszemélyek, tejtermelő cégek, szövetkezetek. Jelenleg bejegyzés alatt álló új közvetlen többségi tulajdonosa a Nol kutatásai szerint a jászapáti Jász Milk Kft., hasonló háttérrel.

Az egyesült cég így a piacvezető vállalkozások közé kerül és mindkét előd márkáit megtartja.

A Naszálytej többek között a Fittej, a Zöldfarm, a Magic Milk, az Alve, a Dunatej, a Puszta, a JollyIce és a Toffini márkáról ismert. A cég jó pozíciókat foglal el a prémium kategóriájú, például a laktózmentes és biotermékek piacán.

A Jásztej alapanyagainak mintegy 90 százalékát a tulajdonos termelők biztosítják, 10 százalékát kistermelőktől és családi gazdaságoktól vásárolják fel. A Naszálytej 200, a Jásztej 180 főt alkalmaz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.