A kínai anyavállalat vezetője kerül a Borsodschem élére

Január 1-jétől Jason Ding, a BorsodChem Zrt. igazgatóságának elnöke tölti be a vállalat vezérigazgatói posztját. Wolfgang Büchele, a jelenlegi vezérigazgató és igazgatósági tag a finnországi Kemira Oyj elnöke és vezérigazgatója lesz.

Jövő év elejétől Jason Ding kerül a BorsodChem Zrt. vezérigazgatói székébe. Wolfgang Büchele, a jelenlegi vezérigazgató és igazgatósági tag a finnországi Kemira Oyj elnöke és vezérigazgatója lesz.

A német szakember 2008 vége óta vezette a kazincbarcikai vállalatot. A kínai Wanhua Industrial Group 2011 januárjában végrehajtott felvásárlásig egyébként Wolfgang Büchele a BorsodChem igazgatóságának elnöki tisztét is betöltötte. 

Jason Ding vezetése alatt az elmúlt évtizedekbenen a Wanhua kis MDI gyárból a világ három legnagyobb izocianát-gyártójának egyikévé vált. A BorsodChem meghatározó döntéseiben egyébként idén február 1-je óta részt vesz az igazgatóság elnökeként, s ezt a posztot a jövőben is megtartja majd - derül ki a társaság közleményéből. A BorsodChemnél betöltött tisztségei mellett, Jason Ding a Yantai Wanhua igazgatóságában az elnöki és a BorsodChem anyavállalatánál, a Wanhua Industrial Groupnál a vezérigazgatói posztot is betölti.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.