A kereslet van, de nőtt a hozam az ÁKK 3 hónapos DKJ aukcióján

A múlt heti gyenge kereslet után kedden a megszokott mértékű volt az érdeklődés az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) által 45 milliárd forint értékben meghirdetett 3 hónapos diszkont kincstárjegyre. Az aukción több mint kétszeres volt a túljegyzés, de az átlaghozam tovább nőtt: 5,19 százalékra.

A mostani aukción 99,654 milliárd forint értékben tettek ajánlatot az elsődleges forgalmazók a meghirdetett 45 milliárd forintra, szemben az előző aukción tett mindössze 43,500 milliárd forintos ajánlattal, amit akkor az euróövezeti szuverén adósságszolgálati válság éleződésének tulajdonított a piac.

Az aukción 5,19 százalékos átlaghozam alakult ki, 15 bázisponttal magasabb az elmúlt heti aukció 5,04 százalékos átlaghozamánál, és 19 bázisponttal magasabb a hétfői 3 hónapos másodlagos piaci referencia hozamnál.

Az ÁKK az elmúlt héten a korábban megszokottnál magasabb, 45 milliárd forint értékben hirdetett meg 3 hónapos diszkont kincstárjegyet, amire a meghirdetett összegnél alacsonyabb jegyzés érkezett. Ezt megelőzően az ÁKK 40 milliárd forintnyi, február eleje és május közepe között pedig 30 milliárd forint névértéken kínált a heti aukciókon 3 hónapos diszkont kincstárjegyet, rendszeresen 2-3 szoros túljegyzés mellett.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.