A húsos Globusok már Csehországban készülnek

A Globus húsos termékeinek gyártási forgalmazási jogait birtokló Hamé Vállalat 2-3 éven belül 7-8 milliárd forintra kívánja növelni a jelenlegi mintegy 2 milliárd forintos magyarországi árbevételét.

A kitűzött cél a Hamé vezérigazgatója szerint elérhető a vállalat számára, az idén többéves tárgyalás után a  norvég Nordic Partners csoport cseh érdekeltségénék, a Hamé birtokába  került a francia SECAB csoporttól a Globus húsos termékek magyarországi gyártási és forgalmazási joga. Martin Jagos vezérigazgató úgy fogalmazott, hogy a Globus márkát prémium termékké kívánják alakítani.

Ennek érdekében mintegy egymilliárd forintot kívánnak invesztálni a  márkanév piaci felfrissítésébe.
Martin Jagos mindehhez hozzátette: a Hamé erős márkát kíván kiépíteni a Globus termékekből. Ez az jelenti, hogy a Hamé  választékának mintegy 70 százalékát adják majd 2-3 éven belül a  Globus termékek Magyarországon. Jelenleg a Hamé és a Globus márka a  húsos termékek piaci szegmensében belföldön együttesen mintegy 50  százalék körüli arányt képviselnek. Ezt az arányt is számottevően  emelni kívánják.

A Globus termékeket most Csehországban készítik. és innen  szállítják Magyarországra. De a cég magyar vállalkozásokkal is  tárgyal a belföldi gyártásról, ugyanis a Globus csoport gyártó üzeme  nem volt eladó. A vezérigazgató - a szerződésre  hivatkozva - a márka megvételének árát nem kívánta elmondani.

A Haménak hat gyártóüzeme van Csehországban kettő Oroszországban  és Romániában. A Hamé termékeket közel 40 országba szállítják. A cég  tavaly 5,268 milliárd cseh korona árbevételt - mintegy 53 milliárd  forint - árbevételt ért el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.