A Honda nyakán marad a Forma 1-es csapat

Egyelőre nincs komoly - magyarán tőkeerős - jelentkező a Honda Forma 1-es csapatára, amelyet még decemberben hirdetett meg profiltisztítása keretében a japán autógyártó. Érdeklődőből ugyan nincs hiány, de aki megfizetné a csapat árát, olyan eddig nem akadt - kesergett Takeo Fukui vezérigazgató.

A Toyota után a második legnagyobb japán autógyártó amiatt jelentette be távozását az „utazó cirkuszból", hogy eladásai a világválság következtében rohamosan csökkennek, s ezután minden egyes jent meg kell fogni ahhoz, hogy komolyabb gondok nélkül túlélje a cég ezt a gazdaságilag igen nehéz időszakot. A Honda nemcsak a konstruktőrök közül szállt ki, de ezentúl motort sem szállít más csapatok számára.

Nem volt váratlan, hogy költségcsökkentési programjának végrehajtása során a Honda elsőként a Forma 1-ből lépett ki, hiszen tavaly 300 millió dollárt öltek a csapatba, amely azonban mindössze a kilencedik helyre tudta behozni magát - emlékeztet írűásában a Reuters. Ez pedig nemhogy növelte volna, hanem éppenséggel rombolta a márka presztízsét.

Persze még nincsen veszve minden: Richard Branson, a médiaiparban és légiközlekedésben nevet szerzett brit nagybefektető egy rádióinterjúban elismerte, hogy érdeklődik a Honda iránt, és néhány vitatott kérdés tisztázása után előfordulhat, hogy vételi ajánlatot tesz a csapatra. Takeo Fukui számára különösen szomorú volt a döntés meghozatala, a most leköszönő vezérigazgatót ugyanis az autó- és motorsport megszállottjaként tisztelték hazájában.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.