A gyógyszeriparra alapoz Tibet

A Tibeti Autonóm Terület gazdaságának 11,2 százalékos növekedéséről és a kereskedelmi forgalom jelentős bővülésről számolt be a lhászai kormányzat, amikor a féléves statisztikai adatokat ismertette.

2010 januárja és júniusa között a bruttó hazai termék (GDP) éves összehasonlításban 11,2 százalékkal nőtt, vagyis elérte a 20,32 milliárd jüant (mintegy 3 milliárd dollár), ami azt jelenti, hogy Tibet gazdasága visszaállt a 2008. márciusi zavargásokat megelőző szintre - tájékoztatott Padma Cholig, a területi kormányzat elnöke.

Tibet pénzügyi bevétele az első hat hónapban 36,16 százalékkal bővült 2009 első félévéhez képest, adóbevételei ugyancsak ebben az időszakban 53 százalékkal emelkedtek. A féléves kereskedelmi forgalom értéke Tibetben megközelíti a 331 millió dollárt, ami több mint 60 százalékos növekedésnek felel meg a tavalyi év azonos időszakához képest. A többlet értéke meghaladja a 238 millió dollárt.

A feldolgozott iparcikkek, köztük a hagyományos gyógyszerek 89 százalékát tették ki a régió kivitelének, míg a nyersanyag jellegű termékek aránya 11 százalék volt. Az import 90 százalékát gépi és elektronikai termékek adták.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.