A GVH engedélyezte az állami mobilcég létrejöttét

A versenyhivatal szerint a Magyar Posta-MVM-MFB együttműködésből születő cég nem torzítja a versenyt.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte a Magyar Posta Zrt. - Magyar Villamos Művek Zrt. - MFB Invest Befektetési és Vagyonkezelı Zrt. közös vállalatának megalapítását (MPVI Mobil Zrt.), melyre az NMHH frekvenciapályázatán elnyert frekvenciahasználati jogosultságot átruházzák.

A vállalkozások 2011. december 6-án konzorciumi szerződést kötöttek, melynek alapján ha nyernek a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) 2011. augusztus 4-én kiírt 900 MHz-es frekvenciasávon nyújtható elektronikus hírközlési szolgáltatáshoz kapcsolódó árverésén, közösen, kizárólagos tulajdonukban álló gazdasági társaságot alapítanak, amelyre az elnyert frekvenciahasználati jogosultságukat átruházzák.

A vállalkozások az előzetes egyeztetéseket követően 2012. február 24-én benyújtott kérelmükben a közös vállalkozás alapításához - mint vállalkozások összefonódásához - a Gazdasági Versenyhivatal engedélyét kérték.

A hivatal a vizsgálat során megállapította, hogy a felek tevékenységei között nincs érdemi átfedés, a tranzakció következtében káros versenyhatásokkal nem kell számolni. Erre tekintettel a GVH engedélyezte a közös irányítású vállalkozás megalapítását.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.