Összeborul a Gránit Bank és a Coop Hungary

Együttműködési megállapodást kötött a Coop Hungary kereskedelmi hálózat és a Demján Sándorhoz köthető Gránit Bank. Az ügylet révén – többek között – a vásárlóknak pénzügyi szolgáltatásokat is kínál majd a Coop.

A Coop Hungary Zrt., a Coop HITEL Zrt. és a Gránit Bank Zrt. stratégiai együttműködési megállapodást írt alá – jelezték közleményben a felek. (A Coop Hitelt – mint a COOP gazdasági csoport pénzügyi vállalkozását – 2009 májusában azért hozták létre, hogy a Coop Csoport vállalatainak, munkavállalóinak, beszállítóinak és vásárlóinak pénzügyi kiszolgálását végezze.)

A felek szándéka továbbá, hogy új, az eddigi szolgáltatási körbe nem tartozó termékek és szolgáltatások közös fejlesztésében és közös piacra lépés szervezésében is együttműködjenek, valamint a közös értékesítési csatornákban rejlő szinergiákat a lehető legnagyobb mértékben kihasználják.

A Coop és a Gránit Bank az együttműködés révén – kihasználva a kereskedelmi hálózat adottságait – közösen kíván a vásárlók részére pénzügyi szolgáltatásokat kínálni. Ez több országban is ismert 'jelenség', hiszen például Angliában több hipermarketlánc is kínál – szinte teljes körű – pénzügyi szolgáltatást vásárlói részére.  

A összeborulás révén a Gránit például jelentős piaci lehetőséghez jut a Coop-csoport tagjainak és vásárlóinak elérése révén – hangsúlyozza a közlemény. 

Ráadásul nem csak együttműködésről van szó. A felek részvénycsomagot is cserélnek, így egymás tulajdonosaivá is váltak. Legalábbis a tájékoztató szerint a Coop-csoport részvényesként belépett a Gránit Bankba, a Gránit Bank pedig részvényt jegyez a Coop Hitel Zrt.-ben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.