A Germanwings még javított is eredményén a válásgban

Nem viselte meg a az iparágat is sújtó krízis a Lufthansa diszkont légitársaságát, a Germanwings-et: bár bevételei csökkennek, várhatóan eddigi működésének legeredményesebb évét zárja az idén.

Heinz-Joachim Schöttes, a vállalat kommunikációs igazgatója hétfőn Budapesten sajtóbeszélgetésen elmondta, hogy az első háromnegyedévben a csökkenő kapacitás és bevételek ellenére az üzemi szintű nettó eredmény 39 millió euró volt. Ez több mint négyszerese az egy évvel korábbinak.

A Lufthansa közlése szerint a Germanwings az első kilenc hónapot 64 millió euró kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti eredménnyel (EBITDA) zárta, ami duplája az egy évvel korábbinak. A cég 451 millió eurós bevétele 7,6 százalékkal marad el a bázisétól.

A tavalyinál is kedvezőbb eredmények a kommunikációs igazgató szerint egyebek között az üzleti utasarány növekedésének köszönhető, ami most 42 százalék körül van. A légitársaság január és november között összesen 191 ezer utast szállított Budapestről, átlagosan 81,5 százalékos férőhely kihasználtság mellett. Ez az előző évben 82,4 százalék volt.

Tavaly a légitársaság teljes utasszáma 7,6 millióra csökkent az egy évvel korábbi 7,9 millióról. A Germanwings az idén a csökkenő kereslet ellenére a téli időszakban növeli kapacitását, új úti célokat kínál az egy évvel korábbihoz képest és arra számít, hogy a gazdasági válságot követő időben a légitársaság is erőteljes növekedésnek indulhat. A cég 26 Airbus A319-es repülőgépből álló flottát üzemeltet.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.