A GE új gyára tart Magyarország felé

Az General Electric globális átrendezése Magyarország számára is hozhat kedvező fejleményeket. Egy amerikai üzemet ugyanis ide hozhatnak.

Új üzemmel bővítheti Budapesti fényforrásgyártó bázisát a General Electric (GE). Amennyiben a terveket végre is hajtják, a foglalkoztatottak száma másfélszáz emberrel bővülhet - írja a Napi Gazdaság mai száma. A magyar részleg a GE átszervezési hullámából profitálhat.

A GE azt követően jelentette be a jövő évi amerikai és mexikói gyárbezárási tervét, hogy a közelmúltban ismertette negyedik negyedéves, egyébként a vártnál jobb eredményeit.

Az elképzelések szerint így lakat kerülhet a Ravenna városában működő, csarnokok megvilágítására használatos gázkisüléses (HID) lámpákat gyártó egységre is. A terv ugyanakkor még korántsem végleges, ám a gazdasági lap úgy tudja az Ohio állam északkeleti részén található, jelenleg 164 főt foglalkoztató üzemnek az áttelepítésére jöhet szóba. A helyzetet nehezíti, hogy indiai helyszín is versenyez a gyárért, de a Napi Gazdaság szerint Budapest esélyei obbak.

A General Electricnél elmondták az újság érdeklődésére, hogy a magyarországi gyártás az energiatakarékos termékekre fókuszál, a stratégia pedig az, hogy a társaság ledrendszereket fejlesztő és komplett megoldásokat biztosító céggé alakuljon át. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.