A fűtési szezonban csökkenhetnek az energiaárak

Hónig Péter szerint a fűtési szezonra csökkenhetnek a lakossági energiaárak. A mostantól általa vezetett közlekedési, hírközlési és energiaügyi tárca ezen túlmenően a költségcsökkentésre és a megkezdett ügyek folytatására összpontosít, de az új miniszter sok konkrétumot nem említett mostani tájékoztatóján.

Még ötven hetem van a miniszteri poszton - jegyezte meg bemutatkozó sajtótájékoztatója vége felé Hónig Péter új közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter. A tárcavezetők történetében kissé furcsa, de a Bajnai-kormány háza táján cseppet sem szokatlan megjegyzés némileg jellemzi a tárca ismertetett stratégiáját is. Eszerint a már megkezdett ügyek szakszerű végrehajtására kell összpontosítani, és a tárcát érintő kiadásokat az egyre szűkülő forrásokhoz igazítják.

Az energiaszakmából érkező tárcavezető kérdésünkre, miszerint a tavaly ilyentájt harmadára zuhanó olajár mikor jelenik meg a magyar lakossági energiaárakban is, úgy válaszolt: a hazai energiaárképzés összetett, de az év második felére, a fűtési szezonra csökkenhetnek a tarifák.

Hónig Péter megemlítette, hogy a vasutat igénybe vevők többsége kedvezménnyel utazik, amely kört szerinte szűkíteni kell. A pontosítást kérő újságírói felvetésekre leszögezte, ennek módjáról és mértékéről még egyeztetések folynak. Sok tekintetben a MÁV szakértőire bízná, hogy ezekben a kérdésekben döntsenek.

A közösségi közlekedéssel kapcsolatos véleményét úgy illusztrálta, hogy nemrég önmagukért beszélő fényképeket készített a Keleti Pályaudvar területén tartózkodókról, illetve amikor egyszer Volán-busszal szeretett volna utazni, a pontatlan menetrend és a sofőrök tájékozatlansága miatt végül ez nem sikerült.

Hozzáfűzte: a tárca hatáskörébe tartozó cégek kapcsán nincsenek privatizációs elképzelések.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.