A Fradi és Fa Nándor bízhatnak a Szerencsejátékban

Nem okozott meglepetést a Szerencsejáték Zrt. A Fidesz pártigazgatója által vezetett Ferencváros, Fa Nándor cége, valamint a Nyerges Zsolthoz köthető szolnoki vízlabda- és kosárlabdacsapatok kapták a legnagyobb támogatást tavaly a cégtől.

A Szerencsejáték Zrt. tavaly 598 millió forintot fordított közvetlen célú sporttámogatásra – közölte nemrég Doncsev András, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Az állami tulajdonú cég Világgazdaságnak elküldött adatai alapján a legnagyobb adományban a Ferencváros részesült, ennek összege negyedmilliárd forint. A klub elnöke Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója.

Nem elhanyagolható mintegy 100 milliós támogatást kapott Fa Nándor cége, a HT HAJÓ Innovációs Zrt. is. Fa tervei szerint visszatér a profi óceánvitorlázók világába.

A szponzorált csapatok között szerepel két szolnoki sportegyesület, a Szolnoki Vízilabda Sport Club és a Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub. Mindkét egyesület szorosan köthető Nyerges Zsolthoz, a Közgép elnökéhez. A kosárlabdacsapat – amely 50 milliót kapott – idén a bajnoki döntőben vereséget szenvedett az Alba Fehérvártól, de tavaly magyar bajnok és kupagyőztes lett. A 40 milliós Szerencsejáték-támogatásban részesült vízilabdacsapat hasonló pályát írt le az idén, azaz bajnoki döntőbe jutott, de ott végül kikapott az Egertől.

Jelentősebb összeget kapott még az állami szerencsejáték-szervezőtől a PICK Szeged kézilabdacsapata is. Süli Róbert, a csapat kommunikációs igazgatója elmondta: a Szerencsejáték Zrt.-vel évek óta szerződésben vannak, ez alapján kapják a támogatást. Az összeg, 30 millió forint a működést biztosító büdzsébe kerül. 

A milliós tételek között szerepel még az F.K.L. Sportszolgáltató Kft., amely a Soproni férfi NBI-es kosárlabdacsapatot takarja. 

A cég a támogatott szervezetek kiválasztásáról a lapnak azt írta, hogy szponzorálási, támogatási kérelmet csak postai úton, aláírva fogadnak el Szentpétery Kálmán vezérigazgató úrnak címezve. A kérelmek elbírálásában a vezérigazgatót a független szakértőkből álló Társadalmi Tanácsadó Testület segíti javaslataival a társaság hatályos Támogatási Szabályzata alapján. A Szerencsejáték Zrt.-hez beérkezett kérelmek minden esetben először ezen testület elé kerülnek véleményezésre, és konszenzusos javaslatuk alapján a végső döntést a vállalat vezérigazgatója hozza meg. A grémium 5 tagból áll, tagjai ismert szakemberek, akiket a vezérigazgató kér fel. A visszaélések elkerülése miatt személyük, kilétük nem publikus információ.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.