A főtaxisok újra dolgoznak a reptéren

Véget ért a reptéri taxisok tiltakozó akciója a Liszt Ferenc repülőtéren - tudatta Vízy András, a Főtaxi Zrt. szóvivője péntek délután az MTI-vel.

A Főtaxi alvállalkozói a fővárosi taxirendelet szeptembertől életbe lépő új szabályozásának következményei miatt tiltakoztak. Ennek elemeként ugyanis az egy reptéri fuvar esetében a szolgáltatás szervezője felé fizetendő díjat (leadó) megemelik – mondták lapunknak.  

A megmozdulás délután négy óra felé végetért – tájékoztatta lapunkat Vízy András a Főtaxi szóvivője. Ez annak a megállapodásnak az eredménye, amit a felek a nap közbeni tárgyalásokon kötöttek. Ennek értelmében a sofőrök elfogadták a leadó emelésének jogosságát, ugynakkor azt kérték az ne vezessék be szeptember 1-től. Így a megállapodás szerint szeptember folyamán egy tapasztaletszerzési időszakot tartanak, s a magasabb tarifák csak október 1-től élnek. 

Ezen felül a taxisok azt is szeretnék látni a vállalattól, hogy a hiénákkal szemben megpróbál a jelenleginél hatékonyabb módon fellépni. Keres olyan fórumokat, ahol ezt meg tudják tenni. Hiszen ha a csaló fuvarozókat sikerülne kiszorítani a reptérről, már ezzel is jelentősen nöne a forgalmuk a vállalkozóknak. 

Ezen fölül – úgy tudjuk – a Főtaxi azt is ismertette a partnereivel, hogy ezt követően nem fogadja el azt a magatartást, hogy előbb demonstrálnak a sofőrök és azt követően tárgyalnak. Erre reagálva egy taxis annyit mondott, hogy tegnap próbáltak egy szándéknyilatkozatot átadni a vállalat számára, de ezt nem vették át tőlük. 

Lapunk helyszínen lévő munkatársa szerint a forgalom valóban megindult, ám délután fél négykor valamivel kevesebb autó állt a droszton a szokásosnál. A többi taxitársaság sofőrjei a megállapopodásról valószínűleg nem értesültek, mert munkatársunk szerint nagy szorgalommal fotózták azokat a kocsikat, amelyek Főtaxi utast vesznek fel.

A megállapodást megelőzte, hogy a Budapest Airport közölte: megrökönyödéssel vette tudomásul a szolgáltatás akadozását, s  elvárja, hogy szerződött partnerei a megállapodásnak megfelelő minőségű szolgáltatást nyújtsák az utasoknak. Tudósítónk szerint a kialakult helyzetre reagált a Budapesti Közlekedési Központ is: sűrítették a reptérre közlekedő buszjáratokat. 

 

 

 

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.