A Finnair a legbiztonságosabb európai légitársaság

A német légibaleset-kutató iroda éves áttekintése szerint a légitársaságok biztonságosabbak, mint valaha. A Finnair, az ausztrál Qantas, a hongkongi Cathay Pacific, az izraeli El Al, valamint a japán All Nippon Airways gépei például több mint harminc éve repülnek baleset nélkül.

Biztonságosabbak a légitársaságok, mint valaha. Ezt a világ nagy légitársaságait és a "fapados" cégeket is vizsgálva állapította meg éves áttekintésében a német légibaleset-kutató iroda. A JACDEC (Jet Airliner Crash Data Evaluation Center) nevű szervezet a polgári repülésről szóló Aero International című magazinban ismertette az adatokat, amelyeket a hatvan legnagyobb légitársaságot megfigyelve gyűjtöttek.

Öt olyan vállalat van, amely több mint harminc éve nem szenvedett el balesetet: a Finnair, az ausztrál Qantas, a hongkongi Cathay Pacific, az izraeli El Al, valamint a japán All Nippon Airways. A jelentés külön megemlíti a második legnagyobb német légitársaságot, az Air Berlint, amely 1979-es alapítása óta baleset nélkül repül.

A JACDEC statisztikáiba csak olyan balesetek kerülnek be, amelyekben a repülőgép roncsolódott, vagy nem javítható meg, illetve amelyek halálos áldozatot követeltek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.