A Fidesznek pont megfelel a magas benzinár?

Az MSZP emlékeztetné a Fidesz-KDNP kormány tagjait arra a korábbi kijelentésükre, mi szerint az ország vezetőinek igenis van lehetősége az üzemanyagárak csökkentésére, csak akarniuk kell. Ennek tükrében a szocialista párt várja a kormány benzin- és gázolajárak csökkentésére tett konkrét javaslatát.

Varga Mihály nemrég még azt követelte a szocialista kormányoktól, hogy csökkentsék az üzemanyagárakba beépített jövedéki adót, mert 300 forint lett egy liter 95-ös benzin. Ugyanezért az üzemanyagért ma már 360 forintot is fizethetünk és a benzin ára szakértők szerint lassan a 400 forintos „rémálomhatárt” is elérheti - emlékeztet közleményében török Zsolt, az MSZP szóvivője. A kormány mégsem tesz semmit az üzemanyagárak csökkentése érdekében.

Pedig szakértők szerint lenne mit tenni. Elsősorban az üzemanyagok áfa tartalmának mérséklése terén, de némi jövedékiadó-csökkentésre is lenne lehetőség. Emlékeztetőül: Szijjártó Péter, Orbán Viktor magyar hangja ellenzékben még legalább 20 forintos literenkénti jövedékiadó-csökkentést javasolt - írja a szocialista politikus.

Ma erről szó sincs, holott az üzemanyagárak elszabadulásában a forintot többször bedöntő Fidesz-KDNP kormánynak is van szerepe, ráadásul különböző internetes felületeken az elmúlt napokban már olyan találgatás is megjelent, hogy a kormány valójában azért nem csökkenti az üzemanyagárakat, mert a háttérben megegyezett a MOL-lal, hogy az energiaszektorra is kivetett extraadót így kapja vissza a magyar olajtársaság - osztja meg a szóbeszédet a publikummal Török Zsolt.

Egy biztos: amennyiben a kormány továbbra sem tesz semmit, a következő hetekben, hónapokban minden autósnak, kereskedelemben dolgozó fuvarosnak egyre drágább lesz az élete, és ez az alapvető fogyasztási cikkek árában, valamint a tömegközlekedési tarifákban is meg fog jelenni.

Az MSZP ezért várja a kormány benzin- és gázolajárak csökkentésére tett konkrét javaslatát - zárja az MSZP közleményét a szóvivő.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.