A férfiak már pályakezdőként is nyolc százalékkal többet kapnak

Minél több gyereke van és minél iskolázottabb egy nő, annál kevesebbet keres azonos végzettségű férfi kollégájához képest. Egy nő karrierje többször is megtörik, fizetése lassan emelkedik. Ezzel szemben egy férfié folyamatos, fizetése pedig gyorsabban nő.

Anna és András közgazdászok, 15 éve dolgoznak, két idegen nyelvet beszélnek, és ugyanannál a multinacionális cégnél alkalmazzák őket. Az egyetemen ismerkedtek meg, több mint tíz éve házasok. András középvezető és kétszer annyit keres, mint a felesége. Nem volt ez mindig így: pályakezdő korukban ugyanolyan pozícióban dolgoztak és csak húsz százalék különbség volt a fizetésük között.

Az évek alatt két gyerekük született: Anna az elsővel másfél évet, a másodikkal már csak kilenc hónapot maradt otthon. - Az első lányunk születése után nagyon nehéz volt a visszatérés, lassúnak, fáradtnak, elmaradottnak éreztem magam. Ezért döntöttem el, hogy legközelebb nem hagyok ki ilyen hosszú időt - mondja. Amíg a második gyerekkel volt otthon, nyelvet tanult és igyekezett követni a munkahelyén zajló eseményeket. Az elmúlt években András mégis sokkal többször kapott fizetésemelést, mint a felesége, és elő is léptették. Anna azt mondja, hogy nem tudna középvezetőként dolgozni, nem férne bele az idejébe. Ugyanakkor hozzáteszi: néha megrémíti, hogy az ő fizetése szinte semmire nem elég. Pedig nem tartja magát rosszabb szakembernek.

Mivel András magasabb beosztásban van, természetes, hogy többet keres. Az viszont kérdés, miért kapott magasabb fizetést a kezdetektől. A magyarázat a „pay gap", azaz a nők bérhátránya a férfiakéhoz képest. Magyarországon az azonos munkakörben, azonos végzettséggel dolgozó gyermektelen nők körülbelül nyolc százalékkal keresnek kevesebbet férfi kollégáiknál. A mintegy tízezer ember megkérdezésével készült Bérbarométer adatai szerint az első gyerek születése után a bérkülönbség 14 százalékra nő, a második gyerek után 25 százalék, a harmadik után pedig már 26 százalék.

A munkaerőpiac szegregált - állítja Nagy Beáta szociológus. Szerinte ritka, hogy egy cég eleve kevesebbet a fizet egy pályakezdő nőnek, inkább arról van szó, hogy a nők szívesebben vállalnak kisebb fizetéssel járó, de biztosabbnak tűnő állásokat, például a közszférában a versenyszféra helyett. Azzal számolnak, hogy így több idejük jut a családra. A szegregáció az egyes szakmákon belül is működik: több női radiológus van, mint sebész. Utóbbi jóval több pénzzel és megbecsüléssel jár, de több elfoglaltság is.

Minél magasabb végzettségű munkavállalókról van szó, annál inkább szétnyílik a kereseti olló, azért, mert a nőkből jóval kisebb arányban lesznek vezetők. - Amikor előléptetnek valakit, a képességeken túl a rendelkezésre állás is sokat számít - magyarázza Nagy Beáta. A családos nőkről pedig nem feltételezik, hogy fel akarják, vagy fel tudják áldozni az estéiket, a hétvégéiket. A szakértő szerint a nők jelentős része ezt valóban nem vállalja, nem vágynak a középvezetőinél magasabb pozícióba. Aki viszont mégis, az éppen a fenti előítéletek miatt sokszor nem kap lehetőséget. A másik fontos tényező a bérrés növekedésében a gyerekvállalás. Ilyenkor válik behozhatatlanná a nők jövedelmi hátránya.

A nők karrierje újrakezdések sorozata - mondja Rigler András, a Bérbarométer szakértője. Akármilyen rövid ideig marad otthon egy nő szülés után, ha nem is nulláról, de újra kell kezdenie a pályáját. - A jövedelmi adatokból jól látszik, hogy 30 és 40 éves kor között megtörik a nők fizetésének emelkedése - emeli ki. Szerinte elszomorító, hogy az uniós országok utolsó harmadában vagyunk a bérkülönbséget illetően. Ráadásul Magyarországon erős az a jövedelemkülönbség, amely nem magyarázható iskolázottsággal, tapasztalattal vagy pozícióval.

Miért baj, hogy a nők kevesebbet keresnek és ritkábban léptetik elő őket a férfiaknál? Az Európai Parlament állásfoglalása szerint azért, mert igazságtalan, és különbségekhez vezet a nyugdíjjárulékok terén, ami a nők elszegényedésének kockázatát hordozza. Ha a nők szegények, akkor a gyerekek is azok: egyre több ugyanis az egyszülős család.

 

Az egyetemen egyenlők az esélyek, de a gyerekek később hátráltatják az előrelépést
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.