A Dunaferrnél is kopogtat a recesszió

Információink szerint a Dunaferrt is elérte az acélipart kiemelten sújtó gazdasági válság, amelynek következméyneként a cégnél átfogó költségcsökkentő csomag bevezetésére készülnek. Elbocsátásokról még nincs szó, de időszakos leállásokról, műszakátszervezésekről igen.

Várkonyi Zsolt, az ISD Dunaferr Zrt. kommunikációs igazgatója kérdésünkre közölte: hamarosan sajtóközleményt adnak ki a tervezett intézkedésekről, annyit viszont elárult, hogy munkahelyek egyelőre nincsenek veszélyben. Úgy tudjuk, hogy a kiadáscsökkentő lépések elsősorban a termelésvisszafogását, egyes egységek időszakos leállását, a műszakok átszervezését érintik.

Mucsi Zoltán, a dunaújvárosi gyár reprezentatív érdekvédelmi szervezetének, a Dunaferr Vasas Szakszervezeti Szövetségnek az elnöke kérdésünkre elmondta, megkapták a menedzsmenttől a megszorító csomag tervezetét, amelyről azonban a tárgyalások megkezdése előtt nem kívánt részleteket elárulni.

Annyit elmondott, hogy a jelenlegi formájában a szakszervezetek bizonyosan nem fogadják el a munkavállalókat is érintő intézkedéscsomagot. A tervek szerint egyébként a cégvezetés és a szakszervezetek között ma kezdődött volna a tárgyalássorozat, ám Valerij Naumenko vezérigazgató jelenleg külföldön tartózkodik, így a megbeszéléseket várhatóan csak csütörtökön kezdik el.

Dunaferr-kohász - nincs szükség rájuk?
Dunaferr, acélművek. Kohászat
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.