A Continental is elismeri: rosszul nem jártak

A Continental szerint túlzás azt állítani, hogy jelentős részesedéseket szereztek hozzájuk kötődő személyek. Szerintük a mostani helyzet nem kedvez nekik, csak "enyhítheti" a versenyhátrányukat.

A Continental Dohányipari Zrt. messze eltúlzónak tartja azokat a sajtóbeli értesüléseket, illetve találgatásokat, miszerint a társaság, vagy annak korábbi, illetve jelenlegi munkatársai jelentős részesedést szereztek volna a dohánytermék-kiskereskedelmi koncessziós jogosultságokból - áll a társaság közleményében.

A cég azt írja: maga nem pályázhatott és arra "nem volt módja, hogy bármely magánszemélynek - köztük a társaság munkatársainak - megtiltsa a pályázatokon való részvételt".

A cég örül a trafiktörvény és a várt átalakulás remélhető sikerének, mint írják: "a társaság korábban is támogatta a kormányzat ezirányú törekvéseit".

A cég természetesnek gondolja, hogy korábbi vagy jelenlegi munkavállalóik vagy azok családtagjai pályáztak, hiszen megvolt a szakmai ismeretük. "Éppen ezért a társaság nem érti, hogy egyes sajtóorgánumok miért tálalják szenzációként azt a tényt, hogy olyan szakmabeli, magyar kisvállalkozók is nyertek a pályázaton, akik eddig is tevékeny részesei voltak a dohánykereskedelemnek - történetesen éppen a Continental Zrt. munkatársaiként" - írják.

Szerintük valótlanság azt írni, hogy a cég, vagy a hozzá kötődő személyek jelentős befolyást szereztek volna a piacon. Szerintük ugyanis a törvény nem kedvez kifejezetten nekik, "legfeljebb valamelyest enyhíti a magyar termékek versenyhátrányát, amelyek az eltorzított verseny miatt eddig hátrányban voltak a hazai dohánypiacon."

Mint arról többször beszámoltunk: a Continental Zrt. vezetője, Sánta János elismerte, hogy "időről időre kapott szövegtervezeteket" szakmai véleményezésre. Egy Brüsszelnek kiküldött, a később elfogadott jogszabály szövegét tartalmazó dokumentumról ugyanis kiderült, azt egy Sánta János nevű felhasználó gépén hozták létre.

Azt is megírtuk, hogy Lázár János, miniszterelnökségi államtitkár mostani, a kereskedelmi árrés növeléséről szóló javaslata nem csupán a nyertes trafikosoknak kedvez, de a magyar termelőket is jobb helyzetbe hozza a piacon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.