A camorra az adóhivatalt is lefizette

Az olasz adóbíróság tizenhat bíráját is érintette a nápolyi pénzügyőrség újabb camorraellenes akciója, amelynek eredményeként hatvan ember került börtönbe, illetve házi őrizetbe.

A pénzügyőrség hétfő reggeli letartóztatássorozata bebizonyította, hogy a camorra bűnszervezete már az adóhivatalban, sőt az adóbíróságon is megvetette a lábát – nyilatkozta a sajtónak a nápolyi pénzügyőrség parancsnoka. A szervezett bűnözés, pénzmosás és korrupció vádjával 2008-ban indított vizsgálat egész Olaszországban huszonkét személy letartóztatásához vezetett, a többiek esetében házi őrizetet rendeltek el. Közöttük van az adóbíróság tizenhat bírája is, és az olasz adóhivatal számos tisztviselője.

Az ügyészség szerint döntéseikkel a bűnszervezetnek kedveztek, milliárdokat lopva ki az államkasszából. A pénzügyőrség egymilliárd euró értékű vagyont foglalt le. A szálakat a jelentős vállalkozói birodalmat irányító Fabbricino klán mozgatta, amely ismert élelmiszeripari céget, szállodákat, nehézipari üzemeket birtokol. Az olasz pénzügyőrség bankszámlákat foglalt le Belgium, Svájc és Liechtenstein pénzintézeteiben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.