A Budapesti Erőmű vezérigazgató-helyettese lett az egykori Mavir-vezér

Vinkovits András, a Mavir egykori vezérigazgatója került Hónig Péter energiaügyekért felelős miniszter korábbi székébe a Budapesti Erőműnél.

Vinkovits András, a Magyar Villamosenergia-ipari Rendszerirányító Zrt. (Mavir) volt vezérigazgatója lett a francia tulajdonú Budapesti Erőmű Zrt. üzleti vezérigazgató-helyettese - közölte a Budapesti Erőmű (BE) csütörtökön. A kinevezés 2009. július elsejétől szól. Vinkovits feladata, hogy segítse az erőmű alkalmazkodását a villamosenergia- és hőpiaci feltételekhez, különös tekintettel a Főtávval és a fővárosi önkormányzattal folytatandó további együttműködésre a távfűtés versenyképességének gyors és tartós javítása érdekében.

Az Electricité de France (EdF) magyarországi áramtermelő leányvállalatánál a tisztséget korábban Hónig Péter töltötte be, aki jelenleg az energiaügyekért felelős miniszter.

Vinkovits András a Mavirnál betöltött vezérigazgatói beosztását követően 2008 októberében az EdF magyarországi kereskedelmi vállalkozásának, az EdF Hungária Kft.-nek az üzletfejlesztési igazgatója lett, ezt a feladatot továbbra is ellátja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.