A Budapest Airport új kompenzációs csomagra tett javaslatot

Budapest Airport (BA) és a szakszervezetek csütörtöki egyeztetésén a BA új kompenzációs csomagra tett javaslatot, a munkáltató azt reméli, az új javaslattal a tárgyalások kimozdulhatnak a holtpontról.

A BA csütörtöki közleménye szerint eredményesen folytatódtak a megbeszélések csütörtökön az új kollektív szerződés kidolgozásáról. A munkarendek korszerűsítésével összefüggésben a BA új, átfogó kompenzációs csomagra tett javaslatot, amely minden, folyamatos munkarendben dolgozó alkalmazottat érint.
A reptér üzemeltetője reméli, hogy az új javaslattal el lehet mozdulni a holtpontról.

A kompenzációs csomag célja, hogy ellensúlyozza a munkarendek változásából adódó bérkiesést, és hogy bizonyos határok között  segítsen az azonos munkakörök között kialakult bérkülönbségek  kiegyenlítésében.
A BA által a szakszervezeteknek átadott munkaanyag egyúttal  javaslatot tartalmaz a minőségi jutalom-rendszerre is, amely minden műszakban dolgozó alkalmazottra kiterjedne. Ennek értelmében bizonyos kritériumok alapján (rendelkezésre állás, minőségi mutatók  stb.), továbbá a közvetlen munkahelyi vezető javaslata alapján fizetne a BA jutalmat. A tárgyalások az új kollektív szerződés megkötéséről pénteken 10 órakor folytatódnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.