A BTel már a tőzsde küszöbénél

Három éve még aprócska alternatív távközlési cég volt, ma milliárdos árbevétel mellett a tőzsdére igyekszik a BTel, már túl van a technikai listázáson.

A magyar alternatív távközlési szolgáltató, a Business Telecom Nyrt. technikai listázással kérte bevezetését a Budapesti Értéktőzsde "B-kategóriájába". A kecskeméti székhelyű távközlési cég közleménye szerint hosszú távú terveivel összhangban a transzparencia biztosítása és a további növekedési lehetőségek hatékony kihasználása érdekében lép tőzsdére.

A BTel korábban több kötvénykibocsátást hajtott végre: a 2011–2012-es kötvényprogram előző két szakasza során a BTel kötvényeiből összesen több mint 1 milliárd forint értékben jegyeztek hazai intézményi és egyéni befektetők. Már akkor azt mondták, hogy az elsődleges cél az infrastrukturális fejlesztésekhez szükséges forrás bevonása, a középtávú cég pedig a tőzsdére lépés.

A kötvényprogram harmadik, lezáró szakaszában a 14,25 százalékos hozamú, 2014 augusztusi lejáratú kötvények június 6-ig jegyezhetők. A Btel magánszemélyek tulajdonában áll, jellemzően önkormányzatokkal kötött szerződéseket, s azokon a településeken terjeszkedtek a lakossági szektor felé, ahol elnyerték az önkormányzati tendereket. Az elmúlt két évben hatalmasat növekedtek, a cég az idei évre kétmilliárd forint fölötti árbevételt vár.

A BTel tőzsdei bevezetéshez szükséges tájékoztatóját a felügyelet május 18-án hagyta jóvá, a társaság tőzsdei bevezetését az Equilor Befektetési Zrt. végezte: ennek során a kibocsátó 6431158 darab, egyenként 100 forintos névértékű névre szóló törzsrészvénye került a BÉT B-kategóriájába.

 – A tőzsdei jelenlét pedig stabil hátteret biztosíthat a további tőkepiaci finanszírozáshoz és jövőbeli bővülési lehetőségeink minél hatékonyabb kihasználásához – mondta Takács Krisztián vezérigazgató. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.