Brazil sportfejlesztések dobják meg a Rába forgalmát

Könnyű szállítójárművek speciális hajtott első futóműveinek gyártására kapott 15 millió dolláros megbízást az állami Rába. Az eszközöket belbiztonsági járművekbe szerelik, melyeket Brazília rendelt meg a 2014-es vb-re és a 2016-os olimpiára való felkészülés keretében.

Erőteljesen növeli különleges tehergépjármű-futóműveinek amerikai értékesítését a Rába – olvasható a társaság közleményében, amelyet szerdán tett közzé a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A tájékoztatás szerint a felfutás egy jelentős, 15 millió dollárt meghaladó összértékű brazil megrendelésnek köszönhető, amelyet az amerikai Marmon-Herringtonnal együttműködésben teljesít a vállalat az idei és a következő év során.

A nemrég megkötött megállapodás értelmében a Rába 2013 végéig több mint 15 millió dollár értékben szállít speciális hajtott első futóműveket amerikai partnerének. Az ügylet értéke 2013-ban meghaladhatja a 13 millió dollárt.

Az új megbízás hátterében brazil piaci igények állnak. A 2014-es labdarúgó-világbajnokságra és a 2016-os olimpiai játékokra készülő országban ugyanis élénk kereslet mutatkozik a belbiztonsági feladatokra bevethető könnyű szállítójárművek iránt.

A speciális alkalmazású tehergépjármű-futóműveivel a Rába hosszú ideje jelen van a tengerentúli piacokon. A Marmon-Herrington és a győri cég partnersége polgári felhasználású termékek szállításával indult, ami 2006-ban katonaiterepjáró-futóművek gyártásával egészült ki.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.