Bordoschem: ha kell jöjjenek a környezetvédők

Közleményben reagált az Associated Press közelmúltban megjelent cikkére válaszul a BorsodChem Zrt., amelyben hangsúlyozza: környezetvédelmi szempontból a teljes átláthatóságra törekszik.

Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb vegyipari gyártójaként és az észak-magyarországi térség legnagyobb munkáltatójaként a BorsodChem tisztában van azza, és elkötelezett annak érdekében az innováció és a gyártási technológiák folyamatos fejlesztése révén a lehető legkisebbre csökkentse a cég ökológiai lábnyomát.

A BorsodChem környezetvédelmi beruházásainak értéke az elmúlt tíz évben meghaladta a 128 millió eurót (mintegy 34 milliárd forint). A vállalat fejlesztési projektjei során az elérhető legjobb technológiákat alkalmazza, és valamennyi gyártó üzeme rendelkezik a gyártási kiválóságot legmagasabb szinten igazoló európai IPPC (Egységes Környezet Használati) Engedéllyel.

A vállalat saját szakemberei, valamint az illetékes hatóságok egyaránt folyamatosan figyelemmel kísérik a vállalat gyártási folyamatait, technológiáit, továbbá rendszeresen ellenőrzik a kockázatkezelésre vonatkozó jogszabályoknak és kibocsátási szabványoknak való megfelelését.

A BorsodChem az teljes átláthatóságra törekszik a szennyezőanyag-kibocsátásával kapcsolatban is, és kész környezetvédelmi, valamint egyéb társadalmi szervezeteket fogadni saját telephelyén annak érdekében, hogy bemutassa, azok megfelelnek a legmagasabb fokú uniós szabványoknak – áll a társaság közleményében.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.