A BÉT-en az OTP a legnagyobb

Idén is meghatározták a hazai tőzsdei legeket. E szerint – aligha meglepően – a legnagyobb tőzsdei kibocsátó az OTP Bank lett, melynek részvényeivel a forgalom 62 százalékát hozták össze.

A Budapesti Értéktőzsdén idén is odaítélték a tőzsdei legeknek járó díjakat. A forgalmi adatok szerint az év tőzsdei kereskedő cége az azonnali piacon az Erste Befektetési Zrt. lett, amely mintegy 1360 milliárd forint forgalmat bonyolított az említett részvény- és kötvénypiacon. Ez egyébként a teljes üzletmenet körülbelül 17 százaléka volt. 

A származékos piacon ugyanezt a rangot a Raiffeisen Bank Zrt. vívta ki magának, miután a teljes piac 24 százalékát fedte le az 1197 milliárd forintos forgalmával. Az árupiacon a legnagyobb szereplő az Agrokont Brókerház Zrt lett, miután 28,78 milliárd forintos üzletmenetével a piac 43 százalékos súlyt jelentő szereplője volt. 

Az árfolymérték alapján vett forgalom alapján a legnagyobb tőzsdei kibocsátó az OTP Bank lett. A cég részvényeivel összesen 2244 milliárd forgalom jött össze, ami a teljes BÉT-üzletmenetnek a 62 százalékát jelenti. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.