A belföldi turizmust serkentik a SZÉP-kártyával

A SZÉP-kártya bevezetésétől a belföldi turizmus erősítését reméli a Nemzetgazdasági Minisztérium. Eddig 7,5 milliárdot fizettek ki dolgozóiknak a munkaadók erre a célra.

A SZÉP-kártya mögötti alszámlákról azok a szolgáltatások vehetők igénybe, amelyeket a kártya révén a kormányzat a belföldi turizmus élénkítése érdekében kedvezményezni kíván – írja közleményében a szaktárca. Tekintettel arra, hogy a szállásadás a turizmus legalapvetőbb szolgáltatása, ezen egy szolgáltatás vonatkozásában – kivételként – vált lehetővé az alszámlák közötti átjárhatóság. Az eddigi tapasztalatok, visszajelzések, valamint rendelkezésre álló adatok alapján más esetben ez nem indokolható.

A szabadidő-alszámlára utalható 75 ezer forintos összeg ad lehetőséget a fürdőknek, hogy a SZÉP-kártya forgalmuk növekedését ösztönözze. A három kibocsátó intézmény adatai szerint  július végéig a SZÉP-kártyára összesen 50 milliárdot, ebből a szabadidő-alszámlára közel 7,5 milliárd forintot töltöttek fel, amely az összes feltöltés mintegy 15 százaléka. A szabadidő-alszámláról 1,6 milliárd forintot pedig már el is költöttek a kártyabirtokosok.

A SZÉP-kártya új, három alszámlás rendszere 2012-től lépett életbe, és a munkáltatók – ahogy mindig – jellemzően a tavasz folyamán, illetve közvetlenül a nyári főszezon előtt utalták el az idei cafeteriajuttatásokat a dolgozóknak. A rendszer bevezető szakaszában mért év eleji adatokból nem lehet megalapozott következtetéseket levonni a későbbi forgalomra, hiszen a kártyán lévő összegeket most kezdik el felhasználni a kártyabirtokosok. Ezt a megállapítást a Fürdőszövetség által közölt adatok is alátámasztják, miszerint folyamatos felfutást tapasztalnak a SZÉP-kártya forgalmában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.