A bankoké lett a hévízi luxusszálló

A finanszírozó bankok rátették a kezüket Hévíz egyetlen ötcsillagos szállodájára - írja a Zalai Hírlap. A CIB azt ígéri: a Rogner Hotel nem zár be.

 

A CIB csoport és a finanszírozó társbank tulajdonába került az ötcsillagos Rogner Hotel, ezt közleményben tudatta a bank. A Zalai Hírlap beszámolója szerint indoklásként azt írták: a CIB csoport és a finanszírozó társbank, miután többszöri kísérlet után sem sikerült a szálloda előző tulajdonosait rábírni az érvényes finanszírozási szerződés betartására, felmondta a hitelszerződést. A biztosítéki szerződés alapján érvényesítette fennálló vételi jogát és beszámítás útján megvásárolta a Rogner Hotel és Spa Lotus Therme ingatlant. A tulajdonjogokat be is jegyezték az illetékes hatóságoknál.

Az üzemeltető Lotus Therme ügyvezető igazgatója szintén közleményt adott ki, amiben egyebek mellett az áll: a cégnek sem tőke-, sem kamat tartozása nem volt, ennek ellenére a finanszírozó bank elzárkózott minden észszerű kompromisszumtól.

Kanizsai Róbert, a CIB Bank kommunikációs vezetője a Zalai Hírlapnak azt mondta: a hotel működik, a céljuk pedig az, hogy a tulajdonosváltásból a vendégek semmit, vagy csak minimálisat vegyenek észre. A zökkenőmentes folytatás érdekében előrehaladott tárgyalásokat folytatunk az üzemeltetési feladatokat tizenhat esztendeje ellátó Rogner International GmbH-val.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.