Bak? Lehetőleg ne vezessen!

Lehetőség szerint ne üljön volán mögé, ha december 21 és január 20 között született, fehér autója van, és a keresztségben a László nevet kapta: a Generali Biztosító adatai szerint ugyanis szinte biztos, hogy balesetet szenved. A nem mindennapi eredményre a társaság a 2013-ban regisztrált, 35 milliárd forint kárértékű, több százezer baleset adatainak feldolgozásával jutott.

Tavaly több mint 17 ezer esetben okoztak kárt a bak csillagjegyűek, míg a megosztott második helyen a bikák és az ikrek állnak 14-14 ezer károkozással. Őket követik a szüzek és az oroszlánok – szintén azonos, 13,9 ezer saját hibás balesettel. Legkevesebb balesetet a nyilasok és a skorpiók okozták.

A közhiedelemmel ellentétben érdekesség, hogy kevesebb balesetet okoznak a nők, mint a férfiak - legalábbis a Generali ügyfelei között ez figyelhető meg.

Férfiak közül leggyakrabban, 6600 esetben a Lászlók, 5800 esetben az Istvánok és 5300 esetben pedig a Józsefek felelősek az okozott kárért. Hölgyek csapatában 2300 balesettel megosztott első hely illeti a Katalinokat és Máriákat, de az Évák is vezethetnek óvatosabban - ők tavaly 2100 esetben okoztak kárt.

Úgy tűnik a legkevésbé szerencsés szín a fehér az utakon. A fehér járműveket tavaly közel 5800 baleset érte. Majdnem annyi, mint amennyivel a második és a harmadik helyen álló, 4400 karambolban részes szürke és 2800 fekete járművek hozzájárultak a statisztikához.

A balesetes rendszámok elemzése is érdekes eredményt mutat. Az L-betűvel kezdődő rendszámú autók közel 12 900 esetben kerültek bajba. A második helyen 5800 kisebb-nagyobb ütközéssel az M-betűs autók végeztek. A harmadik hely 5600 balesettel K-betűvel kezdődő rendszámú járműveket illeti.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.