A Wallis beszállt a Praktikerbe

Ismét új tulajdonosa lett a magyar Praktiker barkácsláncnak: a társaság tulajdonában álló ingatlanokat a Wallis-csoport vette meg, a működtetésért felelős cég pedig a Praktiker Építési- és Barkácspiacok Magyarország Kft. jelenlegi ügyvezetője, Karl-Heinz Keth tulajdonába került – közölte a cég csütörtökön.
Ezzel lezárult a Praktiker 2013-ban kezdődött csődeljárása. A német anyavállalat BM Praktiker International GmbH ekkor jelentett ugyanis fizetésképtelenséget. A csődgondnokká kinevezett Christopher Seagon kapta a feladatot, hogy a Praktiker hét külföldi áruházláncát értékesítse. A német hálózat mellett a román, bolgár, ukrán, görög, lengyel és a magyar hálózat is dobra került.

Bár a magyar hálózat ugyancsak nehéz helyzetben volt, hiszen a 2007-ben kezdődött kiskereskedelmi recesszió a barkácspiac szereplőit különösen súlyosan érintette, a csődöt elkerülte, és ismételten újjá tudta szervezni a működését. Részben ennek köszönhető, hogy sorra jelentek meg a vevőjelöltek a cég körül.

A mostani vételár titkos, a tranzakcióról annyit tudni, hogy első lépésként a Wallis a Praktiker ingatlanokat működtető céget – a Praktiker Real Estate Kft.-t –, míg Keth az áruházakat üzemeltető vállalkozásokat veszi át. Később ezeket a tervek szerint a Wallis-csoport többségi tulajdonában álló közös társaságban működtetik majd együtt.

A felek reményei szerint a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a cégfelvásárláshoz szükséges engedélyt még 2016 első negyedévében megadja.

A Praktiker közleménye hangsúlyozza: a befektetők továbbra is Praktiker márkanév alatt folytatják a magyarországi üzletmenetet, és a beszállítói körben sem várható változás. A magyar cégnél jelenleg 1100 ember dolgozik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.