A Waberer's tényleg jobban teljesít

Eredményes évet zárt a Waberer's International Zrt. A társaság közleménye szerint a közúti fuvarozó cég árbevétele meghaladta a 452 millió eurót, ami 20 százalékkal több a 2012. évinél. Az alkalmazottak létszáma 2013-ban mindössze 10 százalékkal növekedett, a szerelvények rakottsága pedig egyes időszakokban elérte a 91 százalékot és számottevően csökkent a fajlagos üzemanyag fogyasztás is. Ennek nyomán javult az eredményesség: a kamatok, az adózás és értékcsökkenés leírása előtti eredmény, az EBIDTA, 64 millió euró.

A társaság, az eredményt hagyományosan a növekedést és a szolgáltatások minőségét tovább javító beruházások, illetve fejlesztések finanszírozásába forgatja vissza.

A növekedéshez hozzájárult a Waberer's egész Európára kiterjedő kereskedelmi offenzívája is. Az elmúlt évben 400 új nagymegrendelő szerződött a társasághoz, amelynek megrendelés állománya éves szinten elérte az 1 millió 200 ezer megbízást.

A vállalat 2013-ban hagyományosan a raklapos áruk nagy távolságokra történő fuvarozására összpontosított és növelte jelenlétét a tartós élelmiszerek és a háztartás-vegyipari termékek európai fuvarozásában is. Legfontosabb piacain, Németországban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Olaszországban a megbízások bevételei kétszámjegyű növekedést mutattak. A legnagyobb fejlődést az olaszországi feladású, illetve címzésű fuvarfeladatok értékesítésében mérték.

A Waberer's 2013-ban csaknem 100 millió eurót fordított beruházásaira. A vállalat több mint ezer nyergesvontató és 750 pótkocsi beszerzésével frissítette, illetve növelte flottáját. Emellett a cégcsoport informatikai fejlesztési programot valósít meg, amelynek keretében korszerűsíti telematikai és vállalatirányítási rendszereit is. Több mint háromezer kamionja az elmúlt évben a Föld-Nap távolság háromszorosát tette meg Európa útjain megrendelők árujával rakottan.

Az idei üzleti terv továbbra is kétszámjegyű növekedést irányoz elő. Úgy számolnak: a Waberer's árbevétele át fogja lépni az 500 millió eurós küszöböt, a flotta mérete pedig megközelíti a 3400 szerelvényt.

A cél elérése érdekében a Waberer's leányvállalatok alapításával tovább erősíti jelenlétét Európa legfontosabb ipari központjaiban. A Waberer's France február végén már megkezdte működését és hamarosan hasonló vállalkozások jönnek létre az Egyesült Királyságban, Hollandiában és Olaszországban, miközben helyi szakemberekkel bővíti alkalmazottainak létszámát a Waberer's Deutschland és a Waberer's Polska.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.