A vonaton is megváltható a helyjegy, pótdíj nélkül

A vonatokon is lehet helyjegyet venni áprilistól, méghozzá pótdíj nélkül, ugyanakkora felárral, mint a jegypénztárakban – közölte a MÁV-Start Zrt. Mától a díjszabási rendelkezések több pontja is módosul: mind online, mind pénztári vásárlásnál a kiadott tiketteket csak azon induló és célállomások között lehet például felhasználni, amelyeket azon vásárláskor feltüntettek. Erre főként azoknak az utasoknak érdemes odafigyelni, akik a budapesti elővárosi közlekedésben időnként más állomáson szállnak le vagy fel, mint ahová a jegyet kérték. Kérdés, mindezt hogyan ellenőrzi a vasúttársaság.

Fotó: Népszabadság/archív

A korábban alkalmazott virtuális számítások helyett mostantól a ténylegesen megtett távolság után kell fizetni, és kizárólag az érvénytartam megjelölésével válthatók ki a menetjegyek. Az elővételes jegyvásárlás a pénztárakban, az automatáknál és az interneten is lehetséges.

A MÁV tájékoztatása szerint egyes bérletek néhány új viszonylatra is érvényesek immár: ha a kiindulási vagy célállomás a Déli pályaudvar, a Budapest–Győr–Hegyeshalom, a Budapest–Székesfehérvár, a Budapest–Pusztaszabolcs vonalakon utazók Kelenföld–Budapest–Keleti, Kelenföld–Kőbánya-Kispest között is használhatják a vasutat. A Budapest–Vác–Szob vonalon utazók pedig a Rákospalota-Újpest–Keleti pályaudvar között is használhatják a járatokat, ha a bérleten a Nyugati pályaudvar szerepel kiindulási vagy célállomásként. (Munkatársunktól)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.