A Vodafone megvenné az UPC tulajdonosát

Akvizíciós lehetőségeket fontolgat a Vodafone, a potenciális felvásárlási célpontok között lehet a kábelszolgáltató Liberty Global is, mely a magyar UPC anyavállalata - írja a Portfolio. Az akvizíciós tárgyalások az utóbbi napokban élénkültek fel a Vodafone-nál, azt követően, hogy kiderült, a BT Group egyeztetéseket folytatott az EE vagy az O2 esetleges felvásárlásáról.

A Liberty Global azért lehet vonzó célpont a Vodafone-nak, mert jól kiépített kábelszolgáltató infrastruktúrája van sok európai országban. A cég megvásárlásával a társaság az Egyesült Királyságban megszerezné a Virgin Mediát, amely nagyjából az ország felét lefedi szolgáltatásával. Ez pedig javítaná a Vodafone pozícióját ebben a szegmensben, azt követően, hogy 2012-ben megvásárolta a Cable & Wireless nevű céget.

A lap szerint a Vodafone már az év elején megkörnyékezte a Virgin Mediát egyesülés tárgyában, de az ár miatt nem született akkor megállapodás.

Szabályozói oldalon azonban aggályok merülhetnek fel, főként azokban az országokban, ahol mindkét szolgáltató már a piacon van. Németországban például a Vodafone és a Liberty is a kábelszolgáltatásban versenyez.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.