Roamingdíjmentes csomagok a Vodafone-tól

Mostantól a hazai adatcsomag terhére mobilnetezhetnek a Vodafone korlátlan Red csomagjainak hazai előfizetői.

A Vodafone eltörli a romaingdíjakat az unióban - legalábbis így értelmezte Red tarifacsomagjaik átalakítását Diego Massidda vezérigazgató. Ez annyiban igaz, hogy immár az összes korlátlan csomagban külföldön is a hazai adatkeret terhére használható a mobilinternet, díjmentesen. Ami azonban a hang- és SMS-forgalmat illeti, a szolgáltatás leírása szerint a Red csomag korlátlansága csak idehaza ésvényes, valamint külföldön akkor, ha Magyarországra telefonál az illető. Ha tehát Brüsszelben egy brit vagy német mobilszámot hív az ügyfél, azért továbbra is a normál roaming percdíjat kell fizetnie.

Az új Világjegy-szolgáltatás segítségével fix napidíjért Európán kívül – a legnépszerűbb amerikai, afrikai és ázsiai országokban – szintén korlátlan hazai hívás- és üzenetküldés, valamint adatkeret-felhasználás lehetséges. Ez Amerikában napi kétezer, Ázsiában napi háromezer forint. Ez sokkal kedvezőbb, mint az érintett területeken ma érvényes roamingdíj. Ellenben drágább, mint egy helyi SIM használata, ugyanúgy, mint a már korábban is meglévő Európa Napijegy esetében.

A vezérigazgató kihasználta az alkalmat,  hogy újra fényezze a Vodafone magyarországi adathálózatát, amely jelenleg a lakosság 98,4 százaléka számára elérhető. Ez az adat még mindig messze a legmagasabb Magyarországon, de Európában és a Vodafone Csoporton belül is kiemelkedő. Igaz, Magyarországon a 4G / LTE lefedettség még alacsony.

Az új konstrukciók a lakosságénél kissé magasabb havidíj ellenében az üzleti ügyfelek számára is elérhetőek. Egy hűségszerződéses Vodafone Red-ügyfél tarifaváltás esetén „felfelé" díjmentesen válthat az új konstrukcióra. Azonos árszintre váltás esetében a Red EU roaming szolgáltatás egyszeri tízezer forint, amit a következő számlában kap meg az ügyfél. Határozatlan idejű szerződés esetén a váltás díjmentes.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.