A viskótól a villáig, avagy mennyiért lehet nyaralót venni a Balatonon?

Idén is nagy a Balaton parti ingatlanok kínálata, állapítja meg a privatbankar.hu, nyári szezon előtti összegzésében. ötmilliós ártól közel 500 millióig választhatnak a vevők.
A legtöbb ingatlant kínáló település Siófok, Balatonfüred, Balatonalmádi, Balatonkenese, Vonyarcvashegy, Keszthely, Balatonboglár és Balatonlelle, vagyis a tó körüli nagyobb ingatlanállománnyal rendelkező, kedvelt lokációk.

A Duna House elemzéséből kiderült, a kínált házak, nyaralók átlagos négyzetméter ára Almádiban a legmagasabb, itt 320 ezer forint, de Füreden sem sokkal kevesebb, 300 ezer körüli. Siófokon 280, Kenesén 220, de Keszthelyen már csak 190 ezer.

Viszont nagy a szórás. Csak egy példa: Siófokon az eladó házak átlagos négyzetméterára tehát 280 ezer forint, de minőségtől függően széles a skála, nem egy 600 ezer forint per négyzetméter feletti árral is találkozni. Apró, nem túl jó minőségű (felújítandó) házikót már itt is kapni 10 millió alatt, de vízpartközeli kétszintes házat is 150 milliós áron. Ugyanitt lakásból is van kínálat, 8,5-től 85 millióig. A használt lakások kínált négyzetmé-ter ára Füreden közel 400 ezer forint, Siófokon 365, és ennek körülbelül a fele, 180 ezer forint Keszthelyen. Van néhány újépítésű projekt is, például Almádiban, ahol 320-400 ezer Ft/m2 árok lehet vásárolni.

A kínált házak legolcsóbbja és legdrágábbja is Balatonalmádiban található. Az 5,4 millióért kínált ingatlan ráadásul pompás környezetben, balatoni panorámával bír, hatalmas telken, egy faházzal. Nem is olyan messze találunk 440 millióért is házat, 3200 m2-es panorámás telken, amely 2012-ben „provanszi stílusban" épült. 500 négyzetméteres modern villát adnak ennyiért, minden luxussal.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.