A Vértesi Erőműnél rovancsolt a közműhivatal

A közműhivatal ellenőrzést tartott az oroszlányi erőműnél is, de az állami szénerőműnél sem találtak problémát.

Július 3-án helyszíni ellenőrzést tartottak a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) munkatársai az állami Vértesi Erőmű Zrt. oroszlányi erőművében - közölte a MEKH. A hivatal munkatársai a vizsgálat során nem találtak hiányosságot. Vizsgálták a termelői működési engedélyekben és egyéb jogszabályokban foglalt előírások betartását, tájékozódtak a szén- és a biomassza-tüzelőanyagok felhasználásáról, karbantartási menetrendről, áramvásárlási szerződésekről, távhőellátásról és a tartalék-tüzelőanyag készletezéséről. A villamosenergia- és távhőtermelés, valamint a tartaléktüzelőanyag-készletezés szempontjából a szén- és biomasszatüzelésű erőmű a jogszabályi előírásoknak megfelelően működik.

Az oroszlányi erőmű mintegy 5 ezer lakás fűtését, 3400 lakás háztartásimelegvíz-ellátását biztosítja.

A MEKH az ellátásbiztonság érdekében folyamatosan vizsgálja a villamosenergia- és távhőtermelők helyzetét, az egyes engedélyesek tevékenységét - szögezik le.

A MEKH március óta járja a különböző energiaellátókat. Ellátogattak már az Alpiq Csepelbe, az E.ON Gönyűhöz, a Mátrai Erőműhöz és a Főtávhoz is, de eddig sehol semmi problémát nem találtak. Miután Németh Szilárd fideszes képviselő kiadta a parancsot, a Főgáz fogyasztóvédelmi gyakorlatát is áttekintették. Ennek nyomán ugyan megemlítettek apróbb hiányosságokat, de összességében a fővárosi gázszolgáltatónál sem találtak problémát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.