Garancsi cége építette az új E.ON-központot

Hétfőtől a kifejezetten a számukra kialakított, Váci úti V17 irodaházba költözik a hazai E.ON központja. A Garancsi István cége kivitelezte, hiperhatékony épület erős üzenet arra nézvést, hogy a német energiacsoport marad Magyarországon.

Hétfőtől már új irodaházukban, a Váci út 17. alatt folytatják a munkát az E.ON Hungária dolgozói - tudta meg a Népszabadság. Az eddigi, Széchenyi István téri központ tíz éves bérlete most járt le - indokolták az energiacsoportnál kérdésünkre a váltást. Az új irodaházban hét emeletből hatot ők bérelnek. Így az egész épületet a cég igényei szerint alakították ki.

Fotó: Teknős Miklós / Népszabadság

Az építkezés során jelentős szerepet kapott az anyagok újrahasznosítása, valamint a napfény és a légáramlatok bevezetése. A több mint 12 ezer négyzetméteres épület fenntartási költségeit olyan napelemes, napkollektoros és árnyékolós megoldások csökkentik a szokásos töredékére, amelyeket amúgy az E.ON maga is ajánl ügyfeleinek. A fenntartható fejlődés jegyében elektromosautó-gyorstöltőket és 90 férőhelyes kerékpártárolót is kialakítottak az épületben - tudtuk meg a cégtől.

Az igazsághoz mindemellett az is hozzátartozik, hogy eddigi központjuk egy részét néhány éve már elfoglalta az állami MVM. Az új, szinte teljesen E.ON-os irodaközpont arra nézvést is erős üzenetként értelmezhető, hogy az E.ON marad Magyarországon.

A napi.hu tavaly év végi tudósítása szerint a stílusosan V17-re keresztelt irodaház beruházója a Wing Zrt., kivitelezője pedig a Market. A Wing többsége áttételesen a wallisos Veres Tibor, kisebbsége pedig üzleti partnere, Noah M. Steinberg tulajdonában áll.

Fotó: Teknős Miklós / Népszabadság

A korábban szintén Veres-tulajdonú Market ma már az Orbán-közeli Garancsi István érdekeltsége. A beruházás tízmilliárdos nagyságrendű. A 12,7 ezer négyzetméteres épületben az E.ON 8,5 ezer négyzetmétert bérel. Ide költözik a vállalat mintegy 600 budapesti dolgozója. A fennmaradó irodaterületeket és a földszinti kereskedelmi helyiségeket mások hasznosítják. A földszinten kávézót, éttermet és mintegy 900 négyzetméteres zöld, belső kertet alakítottak ki.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.